Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε συνδέσμους Ολυμπιακού και ΠΑΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ταυτόχρονα σε αθλητικούς συνδέσμους οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε Αθήνα και Πειραιά...

... καθώς επίσης σε ξενοδοχεία που υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καταλύσει Κροάτες και Σέρβοι οπαδοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου News247, αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 5-6 σημεία που γίνεται ταυτόχρονη έφοδος, που συντονίζει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, ενώ γίνονται προληπτικές προσαγωγές προς εξακρίβωση στοιχείων των προσαχθέντων οπαδών, αλλά και έρευνες για κατάσχεση τυχόν αντικειμένων που θα μπορούσαν εν δυνάμει να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια σε ένα …«ραντεβού θανάτου» μεταξύ των χούλιγκανς.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί από διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, από συνδέσμους του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και ξενοδοχεία, 77 Κροάτες, 5 Σέρβοι και 8 Έλληνες. Από αυτούς συνελήφθησαν 45 Κροάτες και 4 Σέρβοι και σε βάρος σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και περί  Εξαρτησιογόνων Ουσιών, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από λοστούς, κλομπς, μαχαίρια, στιλέτα, φωτοβολίδες και μικροποσότητες χασίς.

Τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί κυριολεκτικά σε συναγερμό υπό τον φόβο πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων μεταξύ Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οπαδών του Παναθηναϊκού που τους στηρίζουν και οπαδούς του Ολυμπιακού από την άλλη που «συνεπικουρούνται» από Σέρβους και Βόσνιους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα…

Πρόβα τζενεράλε για Αστυνομία και «θερμόαιμους» χούλιγκανς η χθεσινή νύχτα

Σε αυστηρό αστυνομικό κλοιό βρίσκονται από χθες το πρωί, ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό και σημεία τα οποία κινούνται, την ίδια ώρα που το απόγευμα της Τρίτης κατέφτασαν στον Πειραιά Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα προς υποστήριξη του Ολυμπιακού, με τον οποίο οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν «αδελφοποιηθεί».

Η Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα συγκεντρώνει ανησυχητικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανά «ραντεβού» επεισοδίων μεταξύ των Κροατών που φέρονται να υποστηρίζονται από οπαδούς του Παναθηναϊκού και από την άλλη πλευρά Ολυμπιακούς με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα από κροατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν σαφείς αναφορές για τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων στην ελληνική Πρωτεύουσα. Σημειώνεται, ότι περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού μαζί με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα μετέβησαν περίπου στις 8 το απόγευμα στο Μοναστηράκι με συρμούς του Μετρό καιπραγματοποίησαν πορεία με κουκούλες και ρόπαλα στα χέρια μέσω της οδού Ερμού.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια αλλά και στο Μοναστηράκι, οι ανεγκέφαλοι χούλιγκανς που προφανώς αναζητούσαν κροάτες που έχουν καταλύσει στα γύρω ξενοδοχεία και οπαδούς του Παναθηναίκου, τους ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν φτιάξει ένα σφιχτό αστυνομικό κλοιό γύρω τους, ώστε ούτε καν να διανηθούν να κάνουν το παραμικρό…

Αφού στην ουσία δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα εκεί και μετά από συνθήματα, αποχώρησαν ήσυχα για τον Πειραιά, όπου συγκεντρώθηκαν στο «Red Café» στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ιστότοπουNews247, η αστυνομία έχει απόλυτη γνώση των προθέσεων του χούλιγκανς και έχει φροντίσει ώστε να γνωρίζει από πριν σε ποια ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί και σε ποια του Πειραιά Σέρβοι και σε όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί απ’ έξω αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να παρακολουθούν αυστηρά κάθε τους κίνηση και να αποτραπεί με κάθε τρόπο τυχόν απόπειρα μετατροπής της Αθήνας ή του Πειραιά σε πεδίο εμπόλεμου ξεκαθαρίσματος «λογαριασμών» μεταξύ των χούλιγκανς.

Σημειώνεται πως νωρίς χθες το πρωί συνελήφθησαν, στα διόδια Μοσχοχωρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από άντρες των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 41 αλλοδαποί οπαδοί, εκ των οποίων 36 Σέρβοι και 5 υπήκοοι Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής από κοινού και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg