Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Mercedes-AMG A 45 4Matic Petronas




Οι Γερμανοί γιορτάζουν το διπλό τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών F1 με μια ειδική έκδοση της πανίσχυρης μικρής τους με τα χρώματα της ομάδας Mercedes-AMG Petronas και επιρροές από τα νικητήρια μονοθέσια.

Η Mercedes-AMG A 45 4Matic Petronas 2015 World Champion Edition όπως είναι ο πλήρης τίτλος της ειδικής έκδοσης ξεχωρίζει πρωτίστως από την παρουσία του χαρακτηριστικού πράσινου που βάφει και την F1 WO6 Hybrid, διαθέτει ένα μεγαλύτερο splitter μπροστά και την παραπάνω από ευδιάκριτη αεροτομή στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ.

 

Όσοι την αποκτήσουν έχουν πρόσβαση σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι για το αμάξωμα πάντα σε συνδυασμό με τις «σταθερές» πετρόλ λεπτομέρειες ενώ την εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 19 ιντσών με την χαρακτηριστική σχεδίαση και το πράσινο «περίγραμμα».



Από πλευράς εξοπλισμού η επετειακή «μικρή» διαθέτει ως standard τα πακέτα εξοπλισμού AMG Exclusive, ΑΜG Dynamic Plus, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα AMG Performance σε απόχρωση που μιμείται το εξωτερικό και Night Package. Στο ίδιο μήκος κύματος το σπορ τιμόνι επενδύεται από υλικό με μικροΐνες ενώ το σκηνικό «πολέμου» συμπληρώνουν λεπτομέρειες από πράσινο σε ραφές στο υποβραχιόνιο, στο ταμπλό και στους αεραγωγούς.





Με δεδομένη την πρόσφατη ανανέωση της πανίσχυρης μικρής, η ειδική έκδοση δεν φέρει σημαντικές τροποποιήσεις σε μηχανικά και μη μέρη. Έτσι, στο επίκεντρο βρίσκεται οι τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων με απόδοση 381 ίππων και 475 Nm ριπής. Την μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο στην προκειμένη περίπτωση έχει βελτιωθεί για να προσφέρει ακόμα ταχύτερες αλλαγές.

Ο παραπάνω συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στην A 45 Petronas 2015 World Champion Edition να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά τα «διαδικαστικά» η ειδική έκδοση θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην «αυλαία» της F1 στη Yas Marina στο GP του Abu Dhabi με την προοπτική να διατεθεί από τις αρχές της νέας χρονιάς και έως τον Μάιο του 2016, ξεκινώντας στη Γερμανία από τα 65.402 ευρώ.








Πηγή: auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg