Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 24 καταθέτες της «λίστας Μπόγιαρνς»

Τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, (ακίνητα, λογαριασμοί ή αξιόγραφα) διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για 24 καταθέτες της λίστας που εστάλη από το κρατίδιο Ρηνανίας- Βεστφαλίας, και έχει γίνει γνωστή ως «λίστα Μπόγιαρνς».

Η ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων που έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό αφορολόγητου και μαύρου χρήματος, προχώρησε στην αποστολή κλήσεων σε καταθέτες ύποπτους για αδήλωτο χρήμα με δεδομένο ότι από τους πρώτους ελέγχους εμφανίζουν μεγάλες καταθέσεις και μικρές φορολογικές δηλώσεις.

Παράλληλα με την εμφάνισή τους ενώπιον των εισαγγελέων – για ορισμένους από τους ελεγχόμενους- κινείται παράλληλα και η διαδικασία της δέσμευσης κάθε περιουσιακού τους στοιχείου.

Μόνον στην περίπτωση που πληρώσουν τα οφειλόμενα οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίζουν άμεσα την άρση της δέσμευσης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο ελεγχόμενος ή πρέπει να πείσει ότι τα χρήματά του είναι καθόλα νόμιμα ή ενδέχεται να πληρώσει περισσότερα και να βρεθεί αντιμέτωπος και με ποινικές ευθύνες. Οι δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων που ήδη άρχισαν αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες .

Οι έρευνες που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από ειδικό κλιμάκιο εισαγγελέων (Ιω. Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης, Χρήστος Ντζούρας) εποπτεύονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των λογαριασμών για τους 10.500 καταθέτες της λίστας της Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 - 100 εκ. ευρώ.























πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg