Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη σε όγκο η συγκέντρωση για το ασφαλιστικό

Χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο εναντίον του Ασφαλιστικού

Χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ,μετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού , την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Οι διαδηλωτές που μετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος με πανό και συνθήματα ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει «το νόμο λαιμητόμο».

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές που μετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή ,όπου με παρέμειναν μέχρι τις 8 το βράδυ .

««Το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και ο πόλεμος ξεκίνησε» είπαν οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση φωνάζοντας συνέχεια συνθήματα όπως :« Διαλύουν την ασφάλιση και μένουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» και «Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός. Κανένας με την κυβέρνηση συμβιβασμός».

Στην Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές από την ΑΔΕΔΥ. «Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.






πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg