Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Νέα Δημοκρατία: Γκρίνιες στην πορεία προς το Συνέδριο



Σε λιγότερο από ένα μήνα είναι προγραμματισμένες οι εργασίες του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ (22-24 Απριλίου) και η σύνθεση του σώματος των συνέδρων προκαλεί αντιδράσεις και αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος...

... χωρίς ωστόσο να πρωτοστατούν φανερά σ’ αυτές πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.



Βασικός στόχος της ηγεσίας της ΝΔ σ’ αυτό το συνέδριο είναι περάσει σειρά οργανωτικών και καταστατικών αλλαγών όπως μεταξύ άλλων και η μείωση των μελών στα κομματικά όργανα με την κατάργηση των ex officio μελών της Πολιτικής Επιτροπής, όπου η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να περιορίσει τον αριθμό των μελών της στα 100-150 εκλεγμένα μέλη από το συνέδριο του κόμματος.

Η επιλογή αυτή ουσιαστικά οδηγεί και σε αύξηση των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΝΔ προκειμένου να μπορέσουν να ψηφιστούν τέτοιου χαρακτήρα αλλαγές που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τις στηρίξουν στελέχη της ΝΔ που συμμετέχουν ex officio στα κομματικά όργανα.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία που προβλέπεται από την εγκύκλιο της γραμματείας οργανωτικού στην οποία προΐσταται ο κ. Σπανάκης, προκαλεί αντιδράσεις. 10 μέλη της πολιτικής επιτροπής  με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΝΔ εκφράζουν τις «έντονες ανησυχίες» καθώς και τις «ενστάσεις» τους για τις ακολουθούμενες διαδικασίες ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου και κάνουν λόγο για «αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου» και «καταστρατήγηση του καταστατικού» καθώς όπως υποστηρίζουν αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκλεγούν 1819 σύνεδροι αντί του «ορθού των 1016».

Η ουσία της κριτικής που γίνεται και της παρέμβασης Μητσοτάκη που ζητείται για την «αποκατάσταση της κομματικής νομιμότητας» όπως αναφέρουν οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός Κώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Ματάλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρόγιαννος Ιωάννης και Κόκκαλης Αλέκος που υπογράφουν την επιστολή αυτή είναι πως αλλάζει ο συσχετισμός των εσωκομματικών δυνάμεων του συνεδρίου καθώς εκλέγονται περισσότεροι σύνεδροι από τα αστικά κέντρα επειδή υπάρχουν περισσότερες της μιας ΝΟΔΕ όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους νομούς και ευνοείται στους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα στη Β’ Αθηνών αντί να εκλεγούν 136 σύνεδροι θα εκλεγούν 680, στην Α’ Αθηνών αντί για 46 συνέδρους θα εκλεγούν 92, αντίστοιχα στο υπόλοιπο Αττικής θα εκλεγούν 147 αντί για 49 και στην Α’ Θεσσαλονίκης 156 αντί για 52.

Επισημαίνεται ακόμη στην ίδια επιστολή ότι με την εγκύκλιο του κ. Σπανάκη η ΝΔ οδηγείται και σε «παράνομη διαγραφή μελών» κατά εκατοντάδες χιλιάδες, παίρνοντας ως βάση τον αριθμό των μελών που προκύπτει από τους καταλόγους που υπήρχαν στο κόμμα πριν την εκλογή Μητσοτάκη.

Πάντως η εν λόγω επιστολή δεν είναι η μοναδική. Έχει προηγηθεί και η επιστολή του επικεφαλής της ΚΕΦΕ Φίλιππου Ταυρή προς τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη η οποία είχε ταυτόχρονα αποδέκτες τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη και τον γραμματέα Αντρέα Παπαμιμίκο.




Πηγή: news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg