Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η Βελγική αστυνομία γνώριζε που κρύβονταν οι τρομοκράτες


Η Βελγική αστυνομία γνώριζε που κρύβονταν οι τρομοκράτες, αλλά δεν το είπε σε κανέναν - Media
Την ώρα που η βελγική αστυνομία να παλεύει να εξηγήσει πως έχασε κρίσιμες πληροφορίες που οδηγούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, η τοπική αστυνομία στην πόλη Mechelen, στο βόρειο Βέλγιο...

... παραδέχθηκε ότι γνώριζε από το Δεκέμβριο που κρυβόταν ο τελευταίος επιζών των επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά δεν κατάφερε να μεταφέρει την πληροφορία στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, ακόμη κι αν ήταν σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση εντοπισμού του.

Οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με το TIME, για τις γκάφες της Βελγικής αστυνομίας συσσωρεύονται και οι ειδικοί αναφέρουν ότι πιθανώς να είχε αποτραπεί το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών.

Η Βελγική αστυνομία απέτυχε να αξιολογήσει κρίσιμες πληροφορίες, μήνες πριν από το χτύπημα στις Βρυξέλλες με αποκορύφωμα την παραδοχή της αστυνομίας της πόλης Mechelen, 13 μίλια βόρεια των Βρυξελλών, ότι είχε λάβει μία πληροφορία στις αρχές Δεκμβρίου για το που βρισκόταν ο Salah Abdeslam, ο μοναδικός επιζών, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 130 άτομα.

Ο 26χρονος Abdeslam, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, είχε φύγει για το Βέλγιο, κρυβόταν στη συνοικία Molenbeek, καταφέρνοντας να αποφύγει τη σύλληψη.

Τελικά ο τρομοκράτης συνελήφθη στην οδό και στο σπίτι που γνώριζε ήδη η αστυνομία της Mechelen, αλλά δεν το είχε μοιραστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες.







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg