Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Στην Επιτροπή Θεσμών ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο Δ.Παπαγγελόπουλος
( ΑΠΕ )
Απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δίνει αυτήν την ώρα αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τις καταγγελίες της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη σχετικά με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνης.

Στην επιτροπή πρόκειται να καταθέσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρόκειται να δεχθεί μπαράζ ερωτήσεων από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, βάσει των καταγγελιών της κ. Τσατάνη.

Από την πλευρά του, ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης έχει κάνει λόγο για σκευωρία εναντίον του και πρόκειται να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Όπως τόνισε στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του, παρά τις προσπάθειες και τα ψεύδη.

Επιπλέον, καταλόγισε μεροληψία στην κ. Τσατάνη σε σχέση με υποθέσεις που έχει χειριστεί στο παρελθόν.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες ότι επιχείρησε να παραστεί σε συνάντηση κύπριων και ελλήνων δικαστικών, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε ότι δεν επεδίωξε να παραστεί ο ίδιος, αλλά να διευκολύνει τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία η εισαγγελέας εφετών είχε, για πρώτη φορά όπως είπε απαγορεύσει.

«Ζήτησα να πληροφορηθώ τι συμβαίνει και ήμουν τόσο ευγενής, ώστε η ίδια δεν κατάλαβε ότι ήμουν υπουργός και με απεκάλεσε γραμματέα» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και αναρωτήθηκε «γιατί η κ. Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες στη συνάντηση, και γιατί δεν τηρήθηκαν πρακτικά».

Κατόπιν αυτών, η κ. Τσατάνη επανήλθε χθες, ζητώντας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διεξαχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα μετά από όσα ανέφερε χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος, αλλά και για το σύννομο ή μη των ενεργειών άλλων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Όπως επισημαίνει η κυρία Τσατάνη, από την χθεσινή συζήτηση προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση του Α. Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ κάνει λόγο και για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Με σύντομες αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών που ασχολείται σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την αναφορά της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία άφησε αιχμές για παρεμβάσεις στο έργο της.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε όσα είχε πει και στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων τού υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου, όπως είπε, είναι πολύ περιορισμένες και ορίζονται ρητά από το σύνταγμα σε ότι αφορά τις απονομές δικαιοσύνης.Επιφυλάχθηκε δε, να δώσει περαιτέρω απαντήσεις μετά τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τόσο την επίθεση που δέχτηκε από την κ. Τσατάνη όσο και στις αιχμές για το θέμα των προαγωγών δικαστικών, μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας. «Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg