Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Απομακρύνουν τις οικογένειές τους από τη νότια Τουρκία οι Αμερικανοί

Απομακρύνουν τις οικογένειές τους από τη νότια Τουρκία οι Αμερικανοί
 Reuters

Εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας εξέδωσαν την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, εξαιτίας φόβων για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.

Απομακρύνονται με δαπάνη της αμερικανικής κυβέρνησης οι οικογένειες του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα και οι συγγενείς του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση του Ιντζιρλίκ, τη Σμύρνη και τα Μούγλα.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι η απομάκρυνση γίνεται «εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή».

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για «αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Τουρκία», καλώντας τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στα νοτιοανατολικά της χώρας.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg