Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Θωμάς Λιακουνάκος - Απ τα ψηλά στα χαμηλά

Ένα χρόνο πίσω, τέτοιες μέρες, είχε τις δικές του ξαπλώστρες και το δικό του τραπέζι στο Nammos και τα σοκάκια στα Ματογιάννια στέναζαν σαν πέρναγε έχοντας στο πλευρό του την απαστράπτουσα σύζυγό του...

... ενώ στη βίλα του διοργάνωνε αξέχαστες, για τους συνδαιτυμόνες του, βραδιές. Σήμερα, με το βραχιολάκι αποφυλάκισης στο χέρι, δεν του επιτρέπεται να φτάσει τόσο μακριά…




Ο Θωμάς Λιακουνάκος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και μαζί του ακόμη 16 άτομα κατηγορούμενοι για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.
Όλοι τους εμφανίζονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου ανήλθε στα 40 εκατομμύρια ευρώ και η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο υπήρξε σημαντική.

Ο «εθνικός προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων» την πάτησε με μία μίζα και από εκεί άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ. Η εικόνα του, όταν συνελήφθη, να οδηγείται, στα 67 του, στον Κορυδαλλό δεμένος πισθάγκωνα, σηκωτός από αστυνομικούς με κουκούλες, είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και άρχισε να δουλεύει για το μεροκάματο από τα 12, όταν έχασε τον πατέρα του. Ένας θείος του, θα τον πάρει στη δούλεψή του, σε ένα μικρό μαγαζί με σύνεργα ψαρικής και εξοπλισμού σκαφών κάπου στο Πασαλιμάνι. Ο μικρός Θωμάς θα τελειώσει το νυκτερινό γυμνάσιο.

Ο «Κάπτεν Τόμας»

Στήνει ένα μαγαζί απέναντι από τον θείο του, το «Κάπτεν Τόμας» και γίνεται ανταγωνιστής του. Στο ναυτικό, όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, μαθαίνει τον χώρο των προμηθειών. Μια ιστορία που δεν πρόκειται ποτέ να επιβεβαιωθεί, λέει ότι κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία για βίδες σε… δεκαπλάσια τιμή από την κανονική! Απολύεται από το στρατό έχοντας μάθει όλα τα κόλπα.



Η Αxon Α.Ε., που ιδρύθηκε το 1974, είναι η πρώτη του εταιρεία. Πρώτη του μεγάλη δουλειά, η προμήθεια μεγάλου αριθμού αρμάτων μάχης στον στρατό, το 1980.

Παντρεμένος με τη Μαρία Σωτηριάδου, κόρη μεγαλομετόχου του (τότε) κολοσσού ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, μπαίνει σιγά- σιγά στον κόσμο που σχεδίαζε και ονειρευόταν να ενταχθεί.

Το 1985 ιδρύει την κατασκευαστική Axon Development, κτίζει βίλες στη Μύκονο και την Αράχωμα, πουλάει σε ισχυρούς του χρήματος, αποκτά μεγαλύτερο επιχειρηματικό εκτόπισμα. Του λείπουν όμως οι σπουδές. Ο Θωμάς γνωρίζει ότι ένα «χαρτί» θα τον βοηθήσει. Παρακολουθεί ένα  επιχειρηματικό σεμινάριο διάρκειας τριών μηνών του Harvard Business School. Πτυχίο δεν είναι, αλλά το «Harvard» του αρκεί.

Η γνωριμία με τη Νατάσσα

Στη Μύκονο, στην Ψαρού, το 1993, ενώ ο γάμος του έχει αρχίσει να «πεθαίνει», γνωρίζει τη Νατάσσα, πολύ μικρότερή του, μόλις 21 χρόνων, που γίνεται η δεύτερη γυναίκα της ζωής του. Μαζί της μπαίνει σε μια άλλη ζωή, αυτή των κοσμικών, των πάρτι, της χλιδής.



Η Νατάσσα αναδεικνύεται σε πρωθιέρεια του lifestyle, τον οδηγεί σε ξενύχτια ατέλειωτα, σε παρέες με celebrities, σε γλέντια πρώτο τραπέζι πίστα, με αυτόν να χειροκροτεί και εκείνη να μερακλώνει πάνω στο τραπέζι.



Της κάνει πανάκριβα δώρα- συνήθως διαμάντια σαν κοτρόνια, αλλά και μια Πόρσε με… φιόγκο, ενώ εκείνη έχει πράσινο φως να αγοράζει ότι θέλει ακολουθώντας το αγαπημένο της μότο «I like, I buy, I pay cash (μου αρέσει, αγοράζω, πληρώνω μετρητά)». Γιατί όχι;



Ο Θωμάς γνωρίζει τη μια επιτυχία μετά την άλλη στον τομέα των εξοπλισμών- με μεθόδους που δεν ήταν και τόσο σύννομες απ’ ότι αποδείχθηκε. Γίνεται εκδότης με το «Κέρδος», επεκτείνεται στον χώρο της υγείας με τη Εuromedica, είναι κατασκευαστής και ονειρεύεται να γίνει Ωνάσης με την Axon Airlines, γνωρίζει όμως μια μεγάλη αποτυχία χάνοντας πάνω από 25 εκατ. ευρώ.



Συνεχίζει απτόητος έως ότου γνωρίσει τη δεύτερη μεγάλη του αποτυχία. Την  αποκάλυψη των μεθόδων στις οποίες μετέρχονταν, γεγονός που τον οδήγησε στον Κορυδαλλό…


Πηγή economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg