Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Euro 2016 - Στις 22:00 ο μεγάλος τελικός



Το βράδυ της Κυριακής στις 22:00 (ΕΡΤ1), στο Παρίσι, θα γίνει η σέντρα του αγώνα.
Είναι η 5η φορά στην Ιστορία των Euro που η διοργανώτρια χώρα φτάνει στον τελικό και μέχρι στιγμής, μόνο μία φορά οι οικοδεσπότες δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Το 2004 όταν η Ελλάδα έκανε το θαύμα της και κέρδισε με 1-0 την Πορτογαλία. Η Γαλλία το 1984 είχε κερδίσει την Ισπανία (2-0), η Ιταλία το 1968 είχε επιβληθεί στον επαναληπτικό της Γιουγκοσλαβίας (2-0) και το 1964 η Ισπανία είχε κερδίσει την Σοβιετική Ένωση (2-1).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε τον όμιλο με… τρεις ισοπαλίες ως καλύτερη τρίτη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με Ισλανδία (1-1), Αυστρία (0-0) και Ουγγαρία (3-3). Στους «16» η Πορτογαλία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας με 1-0. Στα προημιτελικά η παρέα του Ρονάλντο επικράτησε στα πέναλτι της Πολωνίας με 5-3 (1-1 έληξε ο αγώνας), ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον όμιλο, κέρδισε 2-1 τη Ρουμανία, και 2-0 την Αλβανία, ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ελβετία. Στους «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν 2-1 την Ιρλανδία. Στα προημιτελικά έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισλανδία και επιβλήθηκαν με 5-2. Στον ημιτελικό «πέταξαν» έξω τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, καθώς τους κέρδισαν με 2-0.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Πορτογάλοι έχουν να κερδίσουν από το μακρινό… 1975. Πάντως, αμφότεροι ετοιμάζονται να γράψουν Ιστορία. Αν η Πορτογαλία κατακτήσει το τρόπαιο θα το πετύχει για πρώτη φορά, ενώ στην άτυπη κόντρα Ρονάλντο – Μέσι, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει να υπερηφανεύεται ότι έχει κατακτήσει και τρόπαιο με την Εθνική του ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Αργεντινός.

Από την άλλη, η Γαλλία σε περίπτωση που κερδίσει θα μπει στο κλαμπ με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (Γερμανία – Ισπανία έχουν από τρία τρόπαια). H Γαλλία το έχει κατακτήσει το EURO και το 1984 και το 2000.

Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Αγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg