Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ερντογάν: "Δεν αρκεί μια περιορισμένη επιχείρηση στη Συρία"


http://images.huffingtonpost.com/2013-06-03-basbakan_erdogan.jpg

"Δεν θα μας ικανοποιούσε μία περιορισμένη επιχείρηση" δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αναφερόμενος στην αναμενόμενη επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ....


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισήμανε ότι "η επέμβαση πρέπει να είναι όχι μιας ή δύο ημερών, αλλά σαν αυτή στο Κόσοβο. Πρέπει να αποσκοπεί στον εξαναγκασμό του καθεστώτος Άσαντ να τα παρατήσει".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, είπε ότι "αν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις Κέρι, η επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο της G20".

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg