Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"Κυκλώνας" στο Internet!

To σαρώνει σε 45 λεπτά!

Νέα μέθοδος σαρώνει το ίντερνετ σε 45 λεπτά

Ερευνητές του πανεπιστημίου στο Μίστιγκαν των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα επαναστατική μέθοδο η οποία σαρώνει ολόκληρο το ίντερνετ σε λιγότερο από μια ώρα...


 Πρόκειται για έναν open-source σαρωτή δικτύου με την ονομασία ZMap που αναπτύχθηκε για να εντοπίζει τρωτά σημεία σε δίκτυα και να αναπτύσσει τους κατάλληλους αμυντικούς μηχανισμούς.

Το ZMap σαρώνει κάθε διεύθυνση IP του Internet  από ένα και μοναδικό μηχάνημα σε μόλις 45 λεπτά, διαδικασία που συνήθως απαιτεί ολόκληρους μήνες.

Αυτό συμβαίνει γιατί η διαφορετική προσέγγιση που ακολουθεί επιτρέπει την αποστολή πακέτων 1.000 φορές γρηγορότερα από τη μέθοδο NMap που χρησιμοποιείται σήμερα για τη σάρωση των δικτύων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το ZMap για να πάρουν μια πρώτη εικόνα των θυμάτων του τυφώνα Σάντι στην Αμερική, υπολογίζοντας τον αριθμό των υπολογιστών που τέθηκαν εκτός λειτουργίας στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg