Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πώς θα κινηθούν την Πρωτομαγιά τα Μέσα Μεταφοράς


Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το Μετρό στην απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά.


Κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ, ενώ δεν θα θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Αναλυτικά

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργούν τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

24ωρη απεργία σε ΟΣΕ και προαστιακό και για τον λόγο αυτόν δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως Αεροδρόμιο.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «η φετινή εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την επιβολή των μνημονίων και την έναρξη μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια σε εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, με δραματικές περικοπές αποδοχών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων».

Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για «αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καθώς εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς είναι υπό ομηρία, σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg