Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μας περνάνε για..."Αμερικανάκια";; Παρέμβαση από την Ουάσινγκτον για το εκλογικό αποτέλεσμα

 Εμμέσως πλην...σαφώς, την "κατάλληλη" στιγμή, ο Αμερικανικός "παράγων" κάνει αισθητή την παρουσία του με δηλώσεις "προτίμησης", δύο εβδομάδες περίπου πριν από τις Ευρωεκλογές...
Διαβάζουμε στην τρέχουσα ειδησεογραφία της ημέρας, τις....κομψές δηλώσεις των αξιωματούχων του:



"Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος", τόνισε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς για τις επικείμενες διπλές εκλογές στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Ράις ανέφερε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να συζητήσει την έκθεση προόδου για την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η έγκριση της έκθεσης θα σηματοδοτήσει την εκταμίευση της δόσης του ΔΝΤ ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και η καγκελάριος Μέρκελ στην Ουάσινγκτον απάντησε θετικά. «Επιβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες, για τις οποίες συζήτησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Λαγκάρντ την προηγούμενη Παρασκευή» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες διπλές εκλογές στην Ελλάδα, ο Ράις, άφησε να διαφανεί η ανησυχία του Ταμείου για τις επιπτώσεις στο πρόγραμμα. «Στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg