Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Καλούνται Σωκράτης Κόκκαλης και Ανδρέας Μαρτίνος, από τον εισαγγελέα



Προς διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης περί προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών ενόψει της επικείμενης Προεδρικής εκλογής, ο εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα, καλεί δύο επιχειρηματίες σε γαμήλια δεξίωση των οποίων


 - παντρεύτηκαν τα παιδιά τους- κατά συγκεκριμένο δημοσίευμα, έγινε κουβέντα περί «κουμπαρά».

O εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, όπως έγινε γνωστό καλεί τις προσεχείς ημέρες σε κατάθεση τους επιχειρηματίες Σωκράτη Κόκκαλη και Ανδρέα Μαρτίνο, προκειμένου να διερευνήσει αν τα αναγραφόμενα σε δημοσίευμα της εφημερίδας Contra, περί συζητήσεων για εξαγορά βουλευτών έλαβαν χώρα στο γάμο των παιδιών τους.

Επίσης καλείται και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για δηλώσεις της επί του θέματος, ενώ την Πέμπτη  κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμένος.

Ο κ. Καμένος σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα σε εξαγορά βουλευτών, αναφέρθηκε όμως σε έμμεσες πιέσεις, κυρίως, μέσω ΣΔΟΕ, όπως είπε, σε βουλευτές του, χωρίς να τις συνδέσει ευθέως με την επικείμενη Προεδρική εκλογή.

«Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα», ανέφερε ο κ. Καμένος μέτρα την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, τονίζοντας, «Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι εν συνεχεία ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες.

Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι δυο έμειναν και για δυο που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του ΑΠ δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις
».







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg