Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Tηλεδιάσκεψη του Euro Working Group αύριο


Tηλεδιάσκεψη του Euro Working Group την Τετάρτη
Επιβεβαιώνεται από ελληνικές κυβερνητικές πηγές η πληροφορία ότι αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στην οποία θα εξετασθούν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις και η χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης προς την χώρα.

Το αργότερο έως την προσεχή Δευτέρα θα κατατεθεί στο Eurogroup η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση των χρημάτων που θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες ρευστότητας του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση προσδοκά πως το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων θα εγκριθεί από τους θεσμούς και το Eurogroup θα μπορέσει να δώσει το πράσινο φως τόσο για την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα, όσο και για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ που εκ παραδρομής κατέβαλε στον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Εάν αυτά τα 3,1 δισ. ευρώ καταβληθούν εντός του πρώτου 10ημέρου του Απριλίου το Δημόσιο θα λάβει βαθιά ανάσα. Πάντως, όλα θα κριθούν στο επόμενο Eurogroup το οποίο θα λάβει και τις σχετικές πολιτικές αποφάσεις. Ειδικά για το θέμα της επιστροφής των 1,2 δισ. ευρώ οι προθέσεις των ευρωπαίων θα φανούν ήδη από το αυριανό Euro Working Group.

Απαντώντας χθες σε ερώτημα του in.gr για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ εκπρόσωπος του EFSF δήλωσε: «Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από το EFSF να προβεί σε ανάλυση του θέματος. Επίσης, ο ίδιος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup να εγείρει το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα».







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg