Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας της Βουλής

 
Ανασχεδιάζονται ορισμένα από τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο του Κοινοβουλίου, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικότερα ο Ναός της Δημοκρατίας.


Αυτό προκύπτει από την έκδοση και ανάρτηση, σήμερα, απόφασης να ανακληθούν όλες οι άδειες εισόδου οχημάτων στους υπόγειους χώρους στάθμευσης της Βουλής, προκειμένου να επανεκδοθούν από μηδενική βάση και έτσι, να επανακαθοριστεί το πόσοι και κυρίως ποιοί θα έχουν δικαίωμα εισόδου. «Για λόγους ασφαλείας» γίνεται αυτή η ανάκληση, σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Ως γνωστόν, οι χώροι στάθμευσης στα τρία υπόγεια της Βουλής κατασκευάστηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους όσοι εργάζονται στο χώρο του Κοινοβουλίου. Στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές, ασφαλώς, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, διαθέτουν τέτοιες άδειες.

Οπως, όμως, έχει από καιρό διαπιστωθεί και ως σήμερα αποτελούσε κάτι σαν «κοινό μυστικό» στους διαδρόμους της Βουλής, τέτοιες άδειες εισόδου και στάθμευσης είχαν με ευθύνη προηγούμενων πολιτικών και υπηρεσιακών διοικήσεων εξασφαλίσει προνομιακά και πρόσωπα που δεν έχουν κάποιου είδους εργασιακή υποχρέωση στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Πέραν τούτου, έχουν καταγραφεί και πολλές περιπτώσεις που οχήματα των οποίων οι οδηγοί απλώς δήλωναν στην εξωτερική είσοδο ότι αποτελούν συνεργάτες πολιτικών κομμάτων ή βουλευτών, εισέρχονταν σχεδόν ανεξέλεγκτα.

Η διαχρονική αυτή «αταξία», πιθανώς και υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων που έχουν εγείρει εκ νέου ζητήματα τήρησης κανόνων ασφαλείας στη Βουλή, έρχεται ν’ αντιμετωπιστεί με την νέα αυτή διαταγή-ανακοίνωση της αστυνομικής υπηρεσίας φύλαξης του Κοινοβουλίου.



Πηγή
Γιώργος Μπουρδάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg