Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Toyota RAV4 2016

Toyota RAV4 2016: «Υβριδική» ανανέωση

Με αφετηρία την έκθεση της Νέας Υόρκης η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του RAV4 η οποία συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του και υβριδική έκδοση προσθέτοντας στην γκάμα της Toyota την όγδοη υβριδική της πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την ανανέωση του μοντέλου έγκειται σε σχεδιαστικές αναβαθμίσεις που το εναρμονίζουν με τον πρόσφατο αισθητικό κώδικά της φίρμας, χαρίζοντάς του τη γνώριμη όψη που χαρακτηρίζει όλα τα νέα και ανανεωμένα μοντέλα της φίρμας.




Έτσι, την εικόνα του χαρακτηρίζουν οι πιο επιθετικοί προφυλακτήρες σε συνδυασμό με νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω.



Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό το οποίο επιπλέον υπόσχεται υψηλότερης ποιότητας υλικά. Στο κέντρο του ταμπλό τοποθετείται μια έγχρωμη οθόνη αφής 7,0 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ανασχεδιασμένου πίνακα οργάνων τοποθετείται μια επίσης έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών.



Εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός με κυρίαρχη την προσθήκη του «πακέτου» συστημάτων ασφαλείας που επιγράφονται ως Toyota Safety Sense όπως είχε ήδη ανακοινώσει η Toyota.



Στον εξοπλισμό εντάσσεται και το Perimeter Scan το οποίο προσφέρει στην κεντρική οθόνη μια «ψηφιακή» απεικόνιση 360 μοιρών της περιμέτρου του αυτοκινήτου, λειτουργώντας επικουρικά στον οδηγό στους ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες.



Όπως και να έχει με τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά του, η σημαντικότερη αλλαγή έγκειται στην προσθήκη της υβριδικής του έκδοσης.



Παράλληλα με την πρωτιά για το RAV4, η υβριδική έκδοση του SUV μοντέλου θα αποτελέσει και το πρώτο αντίστοιχο μοντέλο της Toyota που συνδυάζει υβριδικό σύνολο και τετρακίνηση.



Το υβριδικό σύνολο συνδυάζει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, απηχώντας την ίδια διάταξη που συναντάμε στο Lexus NX 300h. Το σύνολο συμπληρώνει ένα αυτόματο κιβώτιο eCVT και που συνδυαστικά με το δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει στιγμιαία ροπή στους πίσω τροχούς όταν απαιτείται.
 
Αν και η Toyota δεν δημοσιοποιεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού RAV4 με δεδομένη τη συγγένεια του με το Lexus NX 300h η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να φτάνει στους 197 ενώ η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που στην περίπτωση της τετρακίνητης υβριδικής έκδοσης του μικρότερου SUV της Lexus διαμορφώνονται σε 121 γρ./χλμ.










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg