Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δίκη Τσοχατζόπουλου - Οι πρωταίτιοι τσακώνονται



Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν ζήτησε το λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να κάνει ερωτήσεις ο ίδιος στον Κώστα Σημίτη.


Η κατάληξη αυτού του τετ α τετ ήταν να πει ο κ. Σημίτης, μιλώντας του στον ενικό και εμφανώς οργισμένος : "Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις..."

Αυτού του ξεσπάσματος προηγήθηκε η τοποθέτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Άκης: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο να τα πούμε εμείς οι δυο για το πως γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις ένοπλες δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρ: Πιο γρήγορα

Άκης: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση!! Θα πω εγώ τι θέλω.

Ζήγρας: .....

Άκης: Να φροντίσετε για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα... Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κύριε Πρόεδρε εισηγήθηκα εγώ;
Σημ: Ναι

Άκης: Ναι και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύω από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και τα υποβάλλει ο υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία; Ναι, έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. δεν υπάρχει δωροδοκία!!! Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.
Σημ. "Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις..."
Άκης: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο.... (ενώ ακολουθούσε από πίσω τον Σημίτη που αποχωρούσε καθώς η πρόεδρος τον αποδέσμευσε)
Αυτή την ώρα καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Κείμενο
Άννα Κανδύλη - Enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg