Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παραίτηση Γ. Ανωμερίτη



Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές σχετικά με τις διοικήσεις των δυο μεγάλων λιμανιών της χώρας, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ έχουν ετοιμαστεί και οι σχετικές εισηγήσεις από τα αρμόδια υπουργεία ενώ ήδη δήλωσε την παραίτησή του από την διοίκηση του ΟΛΠ ο Γ. Ανωμερίτης.



Eως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν γίνει γνωστές οι συνθέσεις των νέων Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της πρόθεσης του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης του 51% των μετοχών του ΟΛΠ παρά τις αντιδράσεις βουλευτών, φορέων και λιμενεργατών. 

Παραίτηση Ανωμερίτη

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας και  ο γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου.

Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει και ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο βασικός μέτοχος.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με βασικά θέματα την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού  και την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 15ης εταιρικής χρήσης του ΟΛΠ Α.Ε. για την περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014, που θα συνοδεύονται από την ετήσια Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και την Έκθεση Επισκόπησης /Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Αλλα θέματα που θα εξεταστούν είναι η απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 15ης εταιρικής χρήσης (1/1/2014 - 31/12/2014) και η Διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014.

Επίσης έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων που χορηγήθηκαν στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2014 αλλά και έγκριση της εκλογής μελών του ΔΣ ΟΛΠ ΑΕ, ως εκπροσώπων Υπαλλήλων και Λιμενεργατών (άρθρο 7, παρ. 1 του Καταστατικού).
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg