Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νέα πρόταση στο "τραπέζι"

Νέο μήνυμα Γιούνκερ σε Τσίπρα - Δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του "Στον Ενικό", κατόπιν πληροφοριών που του δόθηκαν από πολύ έγκυρη πηγή, που "δεν τον έχει διαψεύσει κατά το παρελθόν", ο κ. Γιουνκέρ έστειλε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα...

... ζητώντας του να του αποστείλει νέα πρόταση, βασισμένη στα κάτωθι:


1. Οι Θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους (Να την διαμορφώσει ο κ. Τσίπρας)

2. Στη συνέχεια να γίνει αποδεκτό το νέο κείμενο από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης

3. Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» στην συνολική πρόταση

4. Η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτο Eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση από το Μαξίμου ήταν:

"Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, και εργάζεται για τη λύση", ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "'Οχι".

Από συνεργάτες του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά ούτε διαψεύσθηκαν τα παραπάνω

Οι προθέσεις

Να ξαναφέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έκτακτο Eurogroup που θα συγκληθεί σήμερα –ενδεχομένως μέσω τηλεδιάσκεψης- επιχειρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με βάση συμβιβαστική φόρμουλα της τελευταίας στιγμής που ετοίμασε η Κομισιόν και που θα δίνει και προοπτική μείωσης του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στόχος της νέας πρότασης Γιούνκερ είναι να υπάρξει πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης μία συμφωνία για τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, με δάνειο από τον ΕSM, δηλαδή, χρηματοδότηση με νέο πρόγραμμα και δέσμευση πάνω στην συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 για την ρύθμιση του χρέους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως την Δευτέρα η πρόταση εξετάστηκε σε επίπεδο EuroWorking Group, προκειμένου να τεθεί σήμερα προς συζήτηση στο Eurogroup.

Με τη συμβιβαστική φόρμουλα αυτή επιδιώκεται να καλυφθεί το χρονικό διάστημα, από το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Δευτέρας, την επόμενη του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg