Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νέα ελληνική πρόταση για Συμφωνία και έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ



Όπως αναφέρεται από του Μαξίμου, η Ελληνική Κυβέρνηση απέστειλε πρόταση διετούς ισχύος, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρόπους διευθέτησης του χρέους και χρηματοδότηση


Αξίζει να σημειωθεί, πως το Hellas2News είχε ενημερώσει αργά χτες το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιουνκέρ, κατά την οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχε τεθεί πρόταση από πλευράς του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον κ. Τσίπρα με τα κάτωθι:
 
1. Να υπάρξει μία νέα πρόταση την οποία και θα αποδεχτούν κατόπιν μελέτης οι Θεσμοί, που θα περιλαμβάνει αλλαγές από ελληνικής πλευράς, στηριζόμενη στο κείμενό που οι ίδιοι είχαν αποστείλει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας (Να την διαμορφώσει ο κ. Τσίπρας)

2. Στη συνέχεια να γίνει αποδεκτό το νέο κείμενο από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης


3.  (Αφού την εγκρίνουν και οι Θεσμοί), ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» στην συνολική πρόταση κατά την διενέργεια του Δημοψηφίσματος

4. Παράλληλα, εντός της ημέρας, η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

H ανακοίνωση: 

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM)  για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.

Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής .

(Φυσικά η τελευταία παράγραφος, αφήνει να εννοηθεί πως εάν η συμφωνία περιλαμβάνει την αποδοχή της νέας ελληνικής πρότασης, τότε όλα αλλάζουν)

Θα γίνει  Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα το βράδυ

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup νωρίς το βράδυ, δηλαδή λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg