Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αντιδρά το ΠαΣοΚ στο αίτημα για συλλογή στοιχείων για τα μνημόνια


Το μόνο που αντιδρά, ειναι το ΠαΣοΚ... Τυχαίο;


 Να στείλουν στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την περίοδο 2009 έως 2015 σχετικά με τα ελληνικά προγράμματα (μνημόνια), καλεί ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των συνθηκών υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων Δ. Βίτσας.

Οι σχετικές επιστολές δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων αν και είχαν σταλεί προς τους τρεις αξιωματούχους στις 19 Ιουνίου 2015.


Παράλληλα ο κ. Βίτσας καλεί να έρθουν για να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, τον πρώην επικεφαλής της Task Force Ράιχενμπαχ, τα μέλη της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, τον επικεφαλής της Eurostat Ραντερμάχερ, τον νομπελίστα οικονομολόγο Στίγκλιτς, τον οικονομολόγο του ΔΝΤ Μπλανσάρ και τον επικεφαλής του Euro Working Group Βάιζερ. 

Οι σχετικές προσκλήσεις εστάλησαν σήμερα 30 Ιουνίου 2015.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ στην εξεταστική επιτροπή Αν. Λοβέρδο να κάνει λόγο για «δημαγωγικές κινήσεις με ύποπτο χαρακτήρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg