Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ταϊλάνδη: Σύλληψη για τη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ

Ταϊλάνδη: Σύλληψη ενός ξένου για τη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ
(Reuters)


Στη σύλληψη ενός ξένου ως υπόπτου για την πολύνεκρη επίθεση στην Ταϊλάνδη προέβησαν το Σάββατο οι Αρχές της χώρας.


Ο 28χρονος άνδρας, όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές ταιριάζει στην περιγραφή εκείνου που άφησε μία τσάντα στο πολυσύχναστο μέρος της Μπανγκόκ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη πριν από δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 14 ξένοι.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο στα προάστια της Μπανγκόκ, όπου βρέθηκαν πλαστά διαβατήρια και υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, πιθανότατα σαν και αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση της 17ης Αυγούστου έξω από ινδουιστικό ναό στην καρδιά της πόλης.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν αλλοδαπός ο οποίος βρισκόταν στην Ταϊλάνδη από τον περασμένο Ιανουάριο και ήταν υπό κράτηση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για παράνομη κατοχή εκρηκτικών.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Σομιότ Πουμπανουάνγκ απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής πράξης. «Είναι απίθανό να πρόκειται για τρομοκρατία. Δεν είναι διεθνής τρομοκρατική πράξη», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το Σάββατο.

Η βόμβα εξερράγη έξω από τον ναό Εράουαν, πάνω σε πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία και ένα νοσοκομείο. Πρόκειται για σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, ιδίως για τους επισκέπτες από χώρες της Ανατολικής Ασίας. Το επισκέπτονται επίσης πολλοί ταϊλανδοί ινδουϊστές.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg