Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πρόεδρος του γερμανικού DIW: «Απαιτείται επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα»


Ελάφρυνση του χρέους φέτος «βλέπει» ο πρόεδρος του γερμανικού DIW
Ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών DIW, Μαρτσέλ Φρέτσερ, θεωρεί ότι «θα υπάρξει φέτος ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», καθώς αυτό είναι προϋπόθεση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του DIW υπογραμμίζει επίσης τη σημασία επενδυτικού προγράμματος για την Ελλάδα με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και μείωση της ανεργίας.

«Χωρίς ελάφρυνση χρέους, είναι αδύνατη η συμφωνία και η συμμετοχή του ΔΝΤ» ανέφερε μιλώντας στην Ηandelsblatt, λέγοντας πως ως εκ τούτου «περιμένω ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους εντός του τρέχοντος έτους».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ευρώπη θα πρέπει με ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα να ενισχύσει την απασχόληση και τη βιώσιμη ανάπτυξη γιατί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος δεν μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα».





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg