Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τι σχεδιάζει ο Μεϊμαράκης;

«Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης...


Αν πάρω απόφαση θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε χαλαρή συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη να ανακοινώνει σύντομα την υποψηφιότητά του, συνοδευόμενη από πολλαπλάσιες των αναγκαίων 50 υπογραφών, σε μια επίδειξη ισχύος εν όψει της αναμέτρησης για την προεδρία του κόμματος.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, δεν αποκλείεται η κατάθεση της υποψηφιότητάς του να γίνει την τελευταία ημέρα, έχοντας συγκεντρώσει υπογραφές που πιθανολογείται ότι θα ξεπεράσουν τις 250 σε σύνολο 521 μελών της Πολιτικής Επιτροπής, σε μια ένδειξη εσωκομματικής πυγμής και δημιουργίας κλίματος νίκης.

Η μάχη της συλλογής των υπογραφών είναι ο μεγάλος βραχνάς για τους υποψηφίους διαδόχους και ίσως ορισμένοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις 50 που απαιτούνται για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους.

Στην περίπτωση που ο κ. Μεϊμαράκης είναι υποψήφιος, δεν θα θέσει υποψηφιότητα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα τον στηρίξει, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη που προτιμά τον νυν πρόεδρο της ΝΔ από τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή των 50 υπογραφών, η αναμενόμενη υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη εφόσον έχει τη στήριξη 200-250 μελών της Πολιτικής Επιτροπής (χωρίς τους βουλευτές) περιορίζει πάρα πολύ τη δεξαμενή για τους άλλους υποψηφίους.
Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετά μέλη της Π.Ε. που θα θελήσουν να μην εκτεθούν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg