Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου

 
 
Συγχαρητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδης απέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η 1η Οκτωβρίου είναι επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήδη ο Πρόεδρος  της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης δέχεται συγχαρητήρια μηνύματα από ηγέτες απ΄όλον τον κόσμο:

Στο μήνυμα του ο Μπαράκ Ομπάμα συγχαίρει τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και κάνει λόγο για μια ιστορική ευκαιρία στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με συνέπεια να υποστηρίζει μια δίκαιη, συνολική, βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων, χωρίς καμιά έξωθεν πίεση.

Το μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα

«Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζω τις θερμότατες ευχές σε εσάς και στο λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας σας.
Εκτιμούμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ενισχύσαμε τους δεσμούς μας, εργαστήκαμε για να προωθήσουμε την ειρήνη και τον αντι-εξτρεμισμό στην περιοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για αυξημένες διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις.

Με την ευκαιρία αυτή σας συγχαίρω για την αξιοσημείωτη πρόοδο που γίνεται προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία για να εδραιωθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κύπριους. Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα δεσμευμένες σε ό,τι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε τις προσπάθειες για επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης».

Το μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν

«Παρακαλώ δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές με την ευκαιρία της Εθνικής Μέρας της Κυπριακής Δημοκρατίας - τη Μέρα της Ανεξαρτησίας.

Οι ρωσο-κυπριακές σχέσεις, που βασίζονται σε μακρόχρονη παράδοση φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, έχουν αναπτυχθεί κατά τρόπο θετικό. Αυτό έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων μας στη Μόσχα.

Είμαι βέβαιος ότι με κοινές προσπάθειες θα προωθήσουμε περαιτέρω τους αμοιβαίως επωφελείς δεσμούς μας σε διάφορους τομείς. Θα ήθελα επίσης να επαναβεβαιώσω ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με συνέπεια να υποστηρίζει μια δίκαιη, συνολική, βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων, χωρίς καμιά έξωθεν πίεση.
Σας εύχομαι καλή υγεία και επιτυχία και σε όλους τους συμπατριώτες σας ευημερία».

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

«Στέλλω εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές στην Εξοχότητα σας και σε όλους τους συμπολίτες σας, με την ευκαιρία των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Συγχαίροντας το έθνος και ευχόμενος την προστασία του από τον Παντοδύναμο Θεό, προσεύχομαι όπως όλοι οι Κύπριοι συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για το κοινό καλό, σε πνεύμα αλληλεγγύης και γενναιοδωρίας».

Μηνύματα και από άλλους ηγέτες

Με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήρια μηνύματα από ηγέτες κρατών.

Μεταξύ άλλων, συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν ο Βασιλιάς της Σουηδίας Carl Gustaf, o Πρόεδρος της Ιρλανδίας Michael Higgins, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Werner Iohannis, o Πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας Peter Cosgrove, ο Πρόεδρος της Αλγερίας Abdelaziz Bouteflika, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Mahmoud Abbas.
Και άλλοι. Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα γίνουν στη Λευκωσία την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος












πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg