Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Με ίχνη καρκινογόνου φυτοφάρμακου 14 γερμανικές μπύρες

Ίχνη από φυτοφάρμακο που πιστεύεται πως είναι καρκινογόνο εντοπίστηκαν σε 14 διαφορετικές γερμανικές μπύρες.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου του Μονάχου σε 14 διάσημες γερμανικές φίρμες βρέθηκε μικρή ποσότητα της ουσίας Glyphosat, ενός ζιζανιοκτόνου που θεωρείται καρκινογόνο από τον ΠΟΥ.  

Το μεγαλύτερο ποσοστό του Glyphosat, 29,75 μικρογραμμάρια, εντοπίστηκε σε ένα λίτρο Hasseröder, ενώ ένα λίτρο της βαυαρικής Augustiner περιέχει 0.46 μικρογραμμάρια.

Η διάσημη Beck’s Pils εντοπίστηκε να περιέχει 5 μικρογραμμάρια Glyphosat ανά λίτρο, ενώ η Paulaner Weissbier και η Erdinger Weissbier περιείχαν 0.66 και 2.92 μικρογραμμάρια του ζιζανιοκτόνου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Spiegel, το ανώτατο επιτρεπτό όριο του Glyphosat στο νερό είναι 0.1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.
Ωστόσο η γερμανική Ένωση Ζυθοποιίας αμφισβητεί τη μελέτη, σημειώνοντας πως το εν λόγω ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιείται ευρέως στη γεωργία οπότε λογικό είναι «να εντοπίζεται σχεδόν παντού».

Σύμφωνα με την Ένωση τα ποσοστά Glyphosate στις μπύρες δεν εγκυμονούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς «ένας ενήλικας πρέπει να πίνει 1.000 λίτρα μπύρας την ημέρα για να υποστεί κάποια βλάβη στην υγεία του».




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg