Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ: Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος




Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τους Ευρωπαίους να ολοκληρώσουν "χωρίς καθυστέρηση" την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου παραδέχτηκε ότι απομένει ακόμη να γίνει "σημαντική δουλειά" μεταξύ των διαφόρων πλευρών, όμως υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό "να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση" του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο σχετικά με τη συζήτηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Τζακ Λιου προσέθεσε ότι "είναι σημαντικό (...) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg