Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ποια είναι η Δάφνη Πατακιά;

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης την επέλεξε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιωάννας στη νέα του ταινία «Το ξύπνημα της άνοιξης», που μόλις έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Η ερμηνεία της, ως οργισμένης έφηβης που φτάνει μέχρι την ένοπλη βία, προσείλκυσε το ενδιαφέρον του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που την προσκάλεσε ως «Shooting Star» ανάμεσα σε μια ομάδα νέων, ταλαντούχων Ευρωπαίων ηθοποιών.

Η Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά μιλάει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από το Παρίσι όπου διαμένει τους τελευταίους μήνες για το ένστικτο της βίας, το σκηνοθέτη της και τον… αγαπημένο δίσκο της από τους Beatles.

Ησουν προσκεκλημένη στο Φεστιβάλ του Βερολίνου ως «ανερχόμενο αστέρι» του ευρωπαϊκού σινεμά. Ποιες οι εντυπώσεις σου; 

Στα «Shooting Stars» είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ηθοποιούς της ηλικίας μου από άλλες χώρες και να συζητήσω μαζί τους για τη δουλειά τους, αλλά και για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στις χώρες τους. Επίσης γνώρισα επαγγελματίες του χώρου από όλη την Ευρώπη και ελπίζω αυτό να με βοηθήσει σε σχέση με αυτά που θέλω να κάνω.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg