Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τα ανώτατα όρια για δύο ή και περισσότερες συντάξεις

Στα 3.088 ευρώ το ανώτατο όριο για δύο και περισσότερες συντάξεις
(ΑΠΕ )
Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ...


... μεικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης τα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι θεσμοί ζητούν περαιτέρω μείωση των ορίων αυτών και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το σενάριο καμία σύνταξη να μην είναι άνω των 2.000 ευρώ και κανένας συνταξιούχους να μην έχει εισόδημα από συντάξεις άνω των 2.300 ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

«Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις», είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

«Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές» κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg