Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Facebook - Έξι συναισθήματα-αντιδράσεις


Love, haha, wow, sad και angry.

Αυτά είναι τα νέα πέντε νέα "Like" του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, γνωστά ως Facebook Reactions, τα οποία έγιναν διαθέσιμα στους χρήστες από σήμερα. Την ανακοίνωση των καινούργιων έξι συναισθημάτων της οικογένειας των 1,59 δισεκατομμυρίων ενεργών μελών ανά μήνα, έκανε ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, όπου ανήρτησε τα παρακάτω εικονίδια emoji.

Facebook Reactions Animation

Οι πέντε επιπρόσθετες συναισθηματικές αντιδράσεις ξεκίνησαν να δημιουργούνται ως αναζήτηση του Dislike button, το οποίο φαίνεται ότι δεν θα υλοποιηθεί έτσι όπως οι ακριβοδίκαιοι χρήστες του Facebook θα ήθελαν, ώστε να προσβάλουν όσο το δυνατό περισσότερο τους φίλους τους.

Facebook Reactions How To

Αντίθετα με το στείρο «κράξιμο» του Dislike, το Facebook προτείνει μια κάπως μεγαλύτερη γκάμα έκφρασης συναισθημάτων, η οποία φαίνεται να υπερκαλύπτει την πλειοψηφία των χρηστών του Facebook. H γκάμα πλήκτρων και συναισθημάτων περιλαμβάνει τα Like, Love, Haha, Wow, Sad και Angry και η αποστολή τους γίνεται με παρατεταμένο πάτημα του Like στο κινητό, ή με mouse over στο Like στο desktop.

facebook_path_reactions

Η σχεδίαση των νέων emoji που θα εμπλουτίζουν στο εξής τις αναρτήσεις των χρηστών, ωστόσο, έχει επηρεαστεί -αν όχι κοπιαριστεί- από το κοινωνικό δίκτυο Path, το οποίο εμφάνισε παρόμοια εικονίδια το 2012.
Η μελέτη, πάντως, για το ποια θα ήταν αυτά τα πέντε επιπλέον κουμπιά, σύμφωνα πάντα με το κοινωνικό δίκτυο, διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια.





















πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg