Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου σήμερα το απόγευμα

 
 
Υπό τη σκιά των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων, των αρνητικών, μέχρι στιγμής, δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ, του κλίματος ηττοπάθειας και των εκλογικών σεναρίων, οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα επιχειρήσουν να κάνουν επανεκκίνηση και να οριοθετήσουν και πάλι τους στόχους της παρούσας κυβέρνησης.
 
Το κλίμα είναι κακό και αυτό το παραδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης και των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων, της ΝΔ και του ΠαΣοΚ.
 
Θέλουν να δείξουν πως αντιπαρέρχονται τα διάφορα σενάρια που εκπορεύονται από ορισμένα κέντρα, πολιτικά και επιχειρηματικά, περί ραγδαίων εξελίξεων. Και οι δυο δεν αμφισβητούν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά επιμένουν πως η δικομματική κυβέρνηση έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει τους κάβους που έχει μπροστά της με επιτυχία....Αυτό μένει να φανεί...

Στη συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών θα αξιολογηθούν τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με τους πιστωτές και δεν υπάρχει ουδεμία διάθεση σύγκρουσής. Εξάλλου και οι δυο αναγνωρίζουν ότι ο δικομματικός συνασπισμός βρίσκεται εκ των πραγμάτων, απέναντι σε ένα κρίσιμο ορόσημο, την προεδρική εκλογή, και ταυτόχρονα σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την τρόικα και τους εταίρους της.
 
Το κρίσιμο όμως ζήτημα είναι να εμφανίσει η κυβέρνηση και μια καλύτερη εικόνα προς την κοινή γνώμη, καθώς κυριαρχούν στα ΜΜΕ οι γαλαζοπράσινοι καβγάδες βουλευτών ή υπουργών, λόγω της αίσθησής τους ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg