Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη στα Διαβατά και φεύγουν για Ειδομένη



Δεκάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης έριξαν τμήμα της περίφραξης και εγκατέλειψαν το στρατόπεδο προκειμένου να συνεχίσουν το δρόμο τους προς τα σύνορα.

Οι πύλες του κέντρου στα Διαβατά παρέμεναν κλειστές την Πέμπτη, προκειμένου να ελεγχθεί η ροή προς την Ειδομένη, καθώς τα σύνορα το βράδυ της Τετάρτης και για τουλάχιστον 12 ώρες έκλεισαν ερμητικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Η αστυνομία επισήμως διαψεύδει ότι οι πρόσφυγες έριξαν τμήμα της περίφραξης, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι άγνωστος αριθμός προσφύγων εγκατέλειψε το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Στο κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών φιλοξενούνταν περίπου 2.200 πρόσφυγες -κυρίως Αφγανοί- από το πρωί της Τετάρτης, όταν μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την Ειδομένη, καθώς οι αρχές των Σκοπίων δεν επιτρέπουν την είσοδό τους στη γειτονική χώρα.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg